Oldal kiválasztása

A tejmentes konyha „erősödésével” (mikor már nem csak Magam miatt kerestem alternatívákat) és a családunkban egyre fokozódó „kókusztej” imádat miatt a bolti megoldás kiváltására/kiegészítésére kerestem egy „házi” megoldást. Ami elsőre „boszorkánykonyhának” tűnhet, vagy rémisztőnek, végül is nem is ördöngösség. Sőt mókás és izgalmas kihívásokkal teli. 😊

Aki házilag szeretne „tejet” készíteni és némileg az automatizált, kényelmes dolgok híve, annak javaslom egy magtej készítő beszerzését. A piacon akad választék, én azt a kettőt említem meg, amiket láttam, illetve az egyiket ki is választottam, arról írok majd többet és többször. DE ezzel nem szeretnék senkit befolyásolni, mindenki találja meg az Ő szívéhez legközelebb esőt, mert azzal fognak tudni jól „együttműködni”.

A két cég:

Az én választásom végül a vegital Glas Rubint készülékére esett első körbe, majd az igények növekedésével lecseréltük a „nagytestvérre” és jelenleg egy Rainbow készüléket nyüstölünk.

Kicsit tartottam az átállástól, hogy hogy fogják fogadni a „fogyasztóim” az új „tejet”. De meglepetésemre, semmilyen akadályba sem ütköztem. A különbség azt gondolom nem vitatható, de mindenkinek a saját ízlésére bízom, hogy melyik a jobb. 😉 Mi mindkettőt használjuk, mert van, hogy elfelejtek, vagy nincs időm főzni, vagy csak hirtelen ötletünk támad és nem elég a főzött készlet hozzá….

Akinek van lehetősége ajánlom, hogy próbálja ki!

(vagy a különböző mentes rendezvényeken legalább kóstolja meg)

Nagyon sokáig, egész pontosan a héten tört meg, csak „tej” készítésére használtuk a készüléket. Próbáltunk zab-, rizs- kókusz- és vegyes italokat, de a favorit a kókusz lett. Egyedül a sütésnél van, hogy lecseréljük (ha „zavarónak” ítéljük meg), mert a kókusz azért kiérződik. Ilyenkor a semlegesebb ízvilágú rizsital kerül előtérbe legtöbbször, esetleg a zab.

Most felbátorodtam a tavasz beköszöntével és elsőre egy házi rizstejszínnel próbálkoztam. Az eredmény isteni lett. Eljött hát az idő, hogy a készüléket másra is használjam! 😊

„Tejszínes” szószok készítéséhez, sűrítéshez bevált. A francia saláta még nagy kedvenc, azt is ki fogom próbálni vele, de ahhoz egy kicsit sűrűbb „tejszín” kell majd…

A további kísérleteimmel is jövök majd! 😉

Share This