Oldal kiválasztása

Aki ismer, tudhatja, aki nem annak elárulom, nagyon nem szeretem a telet! Valahogy nem az én évszakom, igazából azt se bánnám, ha „elmaradna”… 😊

De végre úgy tűnik, hogy alakul a tavasz! Ilyenkor én egyre jobban érzem Magam! Imádom a színeket, a meleget, hogy végre kiszabadulhatunk a lakás fogságából úgy igazán felszabadultan! No meg a sok finomságot, amit a kert fog nyújtani hamarosan! 😛  (Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy szüleim vidéken laknak, így, ha egyszer beindul a „szezon” el vagyunk látva finomságokkal.) De a boltokat járva már most sem tudok ellenállni a látványnak, ha szép zöldség-gyümölcs kacsint rám!

Azt gondolom, ez az időszak különösen kedvez az egészséges táplálkozásnak, hisz rengeteg friss zöldség-gyümölcs csalogat majd minket és talán ez a színes világ mindenki (az enyém biztosan) kísérletezési kedvét meghozza. Nem beszélve arról, hogy mennyivel változatosabbá tehetjük a mentes táplálkozásunk is.

Tegnap belebotlottam a friss leveles spenótba a bolt polcán, természetesen nem tudtam ott hagyni. Több oka is vannak ennek,

  • az önző oldala, hogy én imádom a spenótot
  • a kisfiammal a hozzátáplálás izgalmas útját járjuk és Ő is imádja.

Így a spenót már ma a lábosba/párolóba kötött ki. 😊 Babócám párolva, almával-répával és kis csirkemelle kísérve kapja a turmixos spenótját (mi „pempőnek” hívjuk, amit eszik). A „nagyok” pedig „tejszínes” spenótos csirkés tészta formájában.

Recept: “Tejszínes”-Spenótos-csirkés tészta

Kívánok Mindenkinek ízekben és színekben gazdag „kísérletezést” ehhez a csodás időszakhoz!

Share This