Oldal kiválasztása

Az internetet “bújva” és fórumokat olvasva, a különböző mentes helyek felkutatása során, no meg egy hely meglátogatását követően fogalmazódott meg bennem az alábbi “gondolat”…. 

Eddig az “lebegett a szemem előtt”, hogy vannak a “kényszerből” (allergia, intollerancia, betegség) mentes konyhára ítéltek és azok akik “szabadon” választották (paleo, vegán konyha vagy éppen az egészségesebb étkezés hívei). DE most felmerült még egy “csoport” az általam elképzelt rendszerben, és Ők az ANYUKÁK! Kezeket fel, aki tud/ismer olyan személyt, aki nem Maga miatt, hanem a “pindurkája” miatt diétázik?!

Mint 2 gyerkőc anyukája, személyes tapasztalatból is mondhatom, hogy a gyerekeiért minden anya igyekszik a Tőle telhető leges-legtöbbet megtenni, vagy néha még az elképzelhetőt is túlszárnyalni. 

Anyukák esetében a leggyakrabban a tej merül fel mint a “gonosz”, amit kerülni tanácsos/kell, de olvastam már olyan beszámolót/segítség kérést is, ahol a Tiltó lista hosszabb volt mint ami a “szűrőn fent maradt” és anyuka fogyaszthatta, úgy hogy a picurkája ne tüneteljen (ami lehet akár pocakfájás, kiütés, véres széklet, nyugtalanság, nem alvás, stb). De talán ebbe a “körbe” sorolhatók a gdm-es (terhességi cukorbetegség) kismamák is, akik szintén piciny magzatuk miatt is fokozott figyelmet fordítanak az étkezésükre (számolnak CH-t, számüzik a cukrot és egyebeket, stb).

Hát ezért is vagyok duplán hálás az olyan helyekért mint a HellóAnyu, ahol anyuka és a babója nem csak feltöltődhet/kikapcsolódhat, de mindezt úgy teheti, hogy közben nem kell aggódni – azon agyalnia -, mit eszik, vagy lesz e következménye az elfogyasztott ebédnek/ételnek/italnak?! Ha esetleg ismertek “hasonló” baba-mama barát helyet ahol szellemileg-testileg feltöltődhettek és mindeközben a mentes fogyasztás (legyen szó bármely formájáról is) is biztosított, kérlek osszátok meg. 

Egy kedves gondolat jutott eszembe, miközbe írtam e bejegyzést:

Mert ha Anya jól van, mindenki jól van! – Anyatalpaló Mea

Hát segítsük egymást ebben is, kutassunk fel/osszunk meg egymással a baba-mama barát mentes helyeket is! 😉

Share This